JES Creations

HET ONZICHTBARE, ZICHTBAAR MAKEN - KUNSTSCHILDEREN

Kunstschilderles in Ede

Leer of ontwikkel je verder op een ontspannen manier in het schilderen met acrylverf. Ontdek hoe te schilderen met behoud van heldere kleuren. Met aandacht welk perspectief passend is voor het te schilderen thema of onderwerp. Verleg je persoonlijke grenzen en geef je creativiteit de ruimte! We schilderen in kleine groepen (4-6 personen) in Ede, waardoor het mogelijk is om op jouw niveau begeleiding in je schilderproces te krijgen.atelier

Voor wie?

 • Weinig schilderervaring heeft
 • Als je een afbeelding wilt naschilderen
 • Graag het kunstschilderen verder wil ontwikkelen
 • Hier en daar vastloopt in het schilderen en tips wil om verder te komen in het schilderen (je mag werk waar je al mee bezig bent meenemen naar de les)
 • En/of profetisch wil (gaan) leren schilderen

Kortom voor iedereen die het leuk vindt om zich verder te ontwikkelen.

Reviews:

"Meestal schilder ik iets na, nu probeer ik iets te gaan schilderen wat ik nog nooit heb gedaan: schilderen vanuit een Bijbeltekst. Beelden zoeken bij woorden en dat combineren.  Ik leer veel nieuwe dingen, ook de manier van schilderen is voor mij nieuw: niet mengen op mijn schilderspalet!"

"Ik vind het echt leuk! Mijn kinderen zeiden mam, je moet nu echt iets voor jezelf gaan doen, wat jij leuk vindt. Dat ben ik gaan doen. Lekker schilderen. Ik heb er zin in. En dat mag ook, ik hoef ook helemaal niets mee te nemen, geen kwasten, geen panelen, het is er allemaal. Ook hoef ik naderhand de kwasten niet schoon te maken. Echt een paar uur inderdaad voor mijzelf."

Inhoud van de lessen:

De 1ste les krijg je een introductie en daarna mag je aan de slag met een eigen onderwerp, een voorbeeld wat je na wilt schilderen of een compositie.

Tijdens de schilderlessen oefenen we ook schildertechnieken. Bijvoorbeeld het schilderen van bomen, wolken, vuur, of van abstract naar concreet (van bal naar appel) e.d. We sluiten aan bij de thema's waar de cursisten mee bezig zijn, om het geleerde vervolgens in het eigen werk te schilderen. Hieronder een voorbeeld (voor en na) waarbij een cursist technieken wilde gaan oefenen in het schilderen van een boom en erg tevreden was over het resultaat. Deze persoon zei in het schilderen een grens te hebben verlegd:

 voor technische oefening na technische oefening  technieken oefenen
voor na schildertechnieken oefenen

Kortom: iedereen krijgt les binnen de eigen mogelijkheden. Het maakt niet uit wat een cursist wel of niet kan. Iedereen is bezig op eigen niveau. En tijdens het schilderen krijg je ook tips. Sommige geven het gemaakte schilderij aan iemand cadeau! (Tip).

Tijdens de introductie (1ste les) en tijdens het schilderen kijken we naar:

 • Compositie
 • Kleurgebruik
 • Licht/donker
 • Perpectief
 • Diepte
 • Werken met meerdere lagen
 • Tips als je een afbeelding wilt naschilderen
 • Van idee (concept) naar realisatie
 • Korte oefenmomenten om nieuwe elementen te leren schilderen

Enkele foto's van schilderijen van cursisten:

Corrie05 Cursist2  

Malka1

opstelling schilderijen
 cursist uit Kesteren  cursist uit Amsterdam cursist uit Olst Cursisten uit Brabant, Ochten en Scherpenzeel

Wanneer en locatie:

Kom naar de ontspannen schilderlessen in Ede-Zuid, vlakbij de Cinemec (locatie volgt na aanmelding of interesse), in groepjes van 4-6 cursisten

2 uur per les, van 9:30 tot 11:30 uur of van 10:00 tot 12:00 uur in een serie van 5 lessen.

Dinsdagmiddag in 2024:

30-1
13-2
27-2
12-3
26-3

Eventueel mogelijkheden voor donderdagmiddag. Start bij voldoende cursisten.

Prijzen:

5 lessen voor: € 120,- inclusief introductie, materiaal (verf en kwasten), koffie/thee en een schilderpaneel tot max. 60 bij 40 cm. Bij een groter formaat en bij meer panelen in een serie van 5 lessen en laten vernissen, geldt een meerprijs.

Enkele les: € 30,-

Wil je ook starten met kunstschilderen in Ede, voor 5 lessen? Meld je aan (keuze 17):

Ik meld mij aan voor kunstschilderlessen in Ede

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief van jes-creations: Kunstschilderen, Bijbels Hebreeuws, Wandel- & natuurcoaching:

algemene nieuwsbrief jes creations

Andere opties:

Individuele schilderles € 50,- per uur, minimaal 2 uur.

Coaching en schilderles € 75,-  per uur, minimaal 1,5 uur.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Vragen?

Wil je wel schilderen, maar komt de dag niet uit, mail je voorkeur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 12 08 74 70

Inlijsten en vernissen:

Het is mogelijk om het eigen kunstwerk in te laten lijsten, vanaf € 42,35 (prijspeil 2023) per strekkende meter, rekening houdend met snijverlies.Inclusief ophangsysteem. Door de gestegen grondstofprijzen is de prijs van een lijst op aanvraag. Houd ook rekening met langere leveringstijden. Wil je een schilderij, na afronding, ingelijst mee naar huis willen nemen of aan iemand cadeau willen doen, geef dit tijdig en halverwege de serie, aan. Door ons ingelijste schilderijen worden tevens gevernist.

Een schilderij niet door ons ingelijst, maar die je wel wilt laten vernissen, meerprijs.

Ook kunstwerken die al eerder zijn afgerond kunnen worden ingelijst.

 

De algemene voorwaarden jes-creations schilderactiviteiten, zijn van toepassing.