JES Creations

VERRUIM JE PERSPECTIEF MET JES-CREATIONS

Opleiding wandel - & natuurcoach

In de opleiding wandel- & natuurcoach bij jes-creations leer je op een doelgerichte en professionele manier anderen te coachen. Dit wordt ondersteund met diverse coachmodellen, coach-gespreksvaardigheden en wandel- & natuurcoachoefeningen.

We trainen met een kleine groep (4-6 personen), hierdoor kunnen persoonlijke leerwensen worden afgestemd op de wandel- & natuurcoaching die jij wilt bieden. Start opleidng 15 maart 2024Zoals het beginnen van een wandelcoachpraktijk, of het geleerde toepassen in het (wandel)pastoraat. Het leren van het stellen van de juiste vragen op het juiste moment. Tools om te coachen of de natuur meer in de gespreksvoering te betrekken. De opleiding is ook zeer geschikt voor diegene die wandelcoaching wil toepassen in gesprekken met anderen in sociale beroepen. Al met al leer je een professionele coachbasis, om al wandelend te kunnen coachen. Tijdens de lesblokken is er ruimte voor verwerking van het geleerde en oefenen we met de stof (ervaringsgerichte coaching), zodat je toegerust aan het wandelen gaat met je eigen (proef)klanten.

Dé opleiding wandel- & natuurcoach bij jes-creations:

 • Kleine groepen, met persoonlijke aandacht
 • Klassikaal 5 lesdagen, 16 uur keuzemodules (zie brochure), een halve dag begeleide intervisie en intervisie met de groep
 • Wandel- & natuurcoach gespreksvaardigheden
 • Bijbelse onderbouwing, inclusief pastoraat
 • De opleiding is opgebouwd vanuit 'Horen', 'Zien' en 'Wandelen'.
 • Persoonlijke feedback op je leerproces
 • Open en oplossingsgerichte vragen stellen en het bieden van doelgerichte coaching met een - to the point - coachmodel.
 • Kennis van en over bomen, planten & de natuur in de coachgesprekken inzetten.
 • Gebruik maken van meer dan 50 verschillende wandel- & natuurcoach oefeningen en je weet wanneer je deze het beste kan inzetten voor jouw doelgroep.
 • Weet je (als je dat wilt) op welke wijze je je eigen wandelcoach-aanbod (pr-marketing-acquisitie) wilt vormgeven.
 • Mogelijkheden voor bedrijfsondersteuning (na de opleiding) of als je al werkt als wandel- & natuurcoach.

Testimonial(s):

"Na de Wandelcoaching afgelopen vrijdag kwam ik bruisend en energiek thuis. Terwijl ik in mijn huidige baan uitgeblust thuiskom. Dat contrast heeft me aan het denken gezet."

"Hier heb ik misschien wel de meeste groei in doorgemaakt tijdens de opleiding! In het begin waren mijn gesprekken gewoon gesprekken, die bovendien alle kanten op konden waaien. Daar is structuur en rust in gekomen, en tegelijkertijd ruimte en vrijheid. Dat werkt heel fijn en geeft echt het idee met iemand ‘op weg’ te zijn!"

Dit jaar heb ik als een enorm leerzaam ervaren. Genoeg om nog mee aan de slag te gaan in mijn eigen natuur- en wandelcoachpraktijk.

Locatie:

De opleiding wordt gegeven in de bossen van Ede-Noord.

Data en tijd:

Opleiding wandel- & natuurcoaching start op 15 maart 2024. Er is nog 1 plek beschikbaar.

15 maart
19 april
17 mei (dagdeel begeleide intervisie)
28 juni
13 september
8 november

Van 9:00 tot 17:00 uur.

Download de brochure:

In de brochure staat meer informatie over de inhoud van de opleiding, investering, programma van de opleiding. Klik op onderstaande groene knop, vul je gegevens in en ontvang de brochure in je mail. Mochten onderstaande linken niet werken, je kan altijd een mailtje sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dload de brochure opleiding wandel en natuurcoach 2024

 Wil je ook professioneel wandel- & natuurcoach worden? Meld je aan voor de opleiding wandel- & natuurcoach, die in 2025 start:

Bij het indrukken van onderstaande knop, zie je een lijst. Vink optie/keuze 1 aan. Vul je gegevens verder in. Druk daarna op de knop 'ik wil me graag aanmelden'. Nadat we je keuze ontvangen hebben, nemen we contact met je op.

Ik meld mij aan voor de opleiding wandel natuurcoach 2024

Heb je vragen:

Heb je vragen of wil je een vrijblijvend gesprek of de opleiding geschikt voor je is? Of wil je graag een proefwandeling om wandelcoaching te ervaren?

Mail ons gerust op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06 12 08 74 70

Nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van nieuws over de opleiding wandel- & natuurcoach, wandelcoachtrajecten en andere activiteiten op het gebied van wandelcoaching. Meld je aan voor de nieuwsbrief:

 • Nieuwsbrief wandel- & natuurcoaching: feb 2024 - verschillen opleidingen, bedrijfsondersteuning en themawandeling
 • Nieuwsbrief wandel- & natuurcoaching: jan 2024 - een review van een oud-student Betty
 • Nieuwsbrief wandel- & natuurcoaching: jan 2024 - de nieuwe brochure van de 5-daagse opleiding
 • Nieuwsbrief wandel- & natuurcoaching: okt 2023 - een review van een oud-student Adrianne
 ik meld mij aan voor de nieuwsbrief

 


 

 


Docenten / trainers & wandelcoaches:

Ruben van Oel heeft als opleidingen Tuin - en Landschapinrichting en Maatschappelijk werk & dienstverlening afgerond. Hij heeft deze 2 beroepen gecombineerd als professioneel wandelcoach. Als (hoofd)docent van de opleiding tot wandel- en natuurcoach binnen jes-creations vindt hij het waardevol dat studenten groeien in zelfvertrouwen, stappen maken in het vaardiger worden in de coaching en hiermee met een open blik met een ander op pad kunnen gaan.

Marijke van Oel heeft als opleidingen afgerond: Orthopedagogiek & GZ-psychologie en o.a. de training krachtgericht coachen. Al haar kennis en ervaringen zijn waardevolle bouwstenen in haar werk als wandelcoach. Marijke biedt een bijdrage aan onderdelen in de opleiding. Ze geeft ook graag onderwijs vanuit (de grondtekst van) Gods Woord over alledaagse thema's, onder andere in het begeleiden van groepswandelingen, geven van (wandel)workshops of lezingen. Schilderijen kunnen hierbij ondersteunend zijn.  

De onderdelen van jes-creations:

Hebreeuws: het geven van cursussen Bijbels Hebreeuws, lezingen en spreekbeurten over diverse thema's

Kunstschilderen: het vervaardigen van schilderijen, ook in opdracht.

Wandelcoaching: het bieden van wandelcoaching, opleiding wandel - & natuurcoaching, trainingen in gespreksvaardigheden, supervisie en bedrijfsondersteuning en toerusting van pastorale teams, begeleide groepswandelingen ook als workshop aan te bieden bij conferenties.

Tuin: als Tuin - & Landschapinrichter onderhoudt, ontwerpt Ruben tuinen voor bedrijven en particulieren. Het is mogelijk om Hebreeuwse woorden of letters in het ontwerp te verwerken.

 

Verruim je perspectief met jes-creations.

jes-creations wil anderen zicht geven op hun mogelijkheden, zodat zij de ruimte krijgen om te groeien.