JES Creations

VERRUIM JE PERSPECTIEF MET JES-CREATIONS

Thema groepswandeling - wandelworkshop

een thema groepswandeling of wandelworkshop:

- geef ik momenten van uitleg/ onderwijs ook vanuit (de grondtekst van) Gods Woord de Bijbel, over alledaagse thema’s waar jij mee kan worstelen in je dagelijks leven
- aan de hand van een vraag of opdracht die ik meegeef wandel je stukjes in stilte en er zijn momenten waar je iets deelt met een ander uit de groep.
- je komt tot nieuwe inzichten en je komt tot concrete acties wat je eruit mee kan nemen in je dagelijks leven.

Themawandeling 'Ben je waardeloos of waardevol?'

Aan de hand van het verhaal van ‘David en Goliath’ 1 Samuël 17.Advertentie themawandeling Visie

Wandel mee en leer van David hoe hij met diverse uitdagingen omging. Het gaat niet alleen over de reus verslaan, maar ook over de ‘leeuwen en beren in jezelf’. Uitdagingen die 3000 jaar geleden dezelfde blijken te zijn als die wij nu tegenkomen. Misschien denk je bijvoorbeeld ‘hij/ zij kan dit veel beter dan ik’, ‘zie je wel, het lukt mij toch niet’. Dit kan iemand ook letterlijk tegen je zeggen of gezegd hebben in het verleden. En dat je vervolgens teveel van jezelf gaat vragen en alles zo (te) goed wil doen, om toch die waardering te krijgen van de ander. Of je gaat juist dingen uit de weg, omdat je niet weer geconfronteerd wilt worden met die negativiteit. Vanuit het Bijbelverhaal van 1 Samuel 17 gaan we aan de slag hoe je hier nu anders mee om kan (leren) gaan. Deze wandeling wil je helpen een volgende stap te zetten naar meer waardering van jezelf en vanuit Gods liefde en in Zijn shalom leven.

Locatie, tijd en prijs:

De themawandeling is in Ede-Noord.
Van 13-15 uur. We wandelen maximaal 3 kilometer, en staan regelmatig even stil voor korte onderwijzing. Waarna we op een rustig tempo wandelen in stilte en je bezig bent met de vragen.
Voor € 17,50 per persoon.
Groepsgrootte maximaal 10 personen, vol = vol.

Je kan deze wandeling ook aan iemand cadeau geven.

Data:

Op 2 verschillende data staat de themawandeling gepland.
Schrijf je in en kom: 2 maart 2024 (bij aanmelding optie 20) of 6 april 2024 (bij aanmelding optie 21).
Mocht je beide data niet kunnen, maar je zou wel graag een keer met deze themawandeling mee willen: meld je dan aan via optie 6,en je wordt op de hoogte gehouden van een nieuwe datum.

Wil je meerdere personen opgeven, stuur een mailtje met je gegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

knop aanmelding

Flyer:

Download de flyer voor verdere informatie, welke ook als pdf te delen is met anderen.

Themawandeling 2 maart 2024 (pdf) Opent in een nieuw venster.

Themawandeling 6 april 2024 (pdf) Opent in een nieuw venster.

Ervaringen van eerdere themawandeling 'Ben je waardeloos of waardevol?'

- Een heel fijne wandeling. Heel bijzonder wat er allemaal bovenkomt.
- Ik voel me nu heel blij en vrij na deze wandeling. Het heeft me geholpen te gaan staan in Gods liefde en kracht.
- Op deze manier heb ik nog nooit naar deze geschiedenis gekeken. Zo’n bekend verhaal, maar met deze wandeling veel nieuws gehoord. Ook over de context van het verhaal. Daar had ik geen zicht op, maar helpt me e.e.a. veel beter te begrijpen.
- Deze wandeling heeft mij geholpen met meer afstand naar een situatie te kijken die ik lastig vind, in plaats van er midden in te zitten. Ik heb in de spiegel gekeken en nieuwe inzichten ge-kregen, waar ik mee aan de slag kan om anders om te gaan met deze situatie.
- Ik kon zo gaan twijfelen aan mezelf door reacties van anderen. Dit kon me dagen bezig hou-den. Heel bijzonder hoe ik hier tijdens de wandeling zelf mee aan de slag kon gaan. Het lucht me echt op die steen letterlijk weggegooid te hebben.

 

Andere Themawandelingen:

Ervaringen:

“Vorige week was het zo mooi met de wandeling! Ik denk er nog regelmatig aan terug en heb de kaart in m’n auto gelegd als reminder. Het helpt me echt om nu meer in die rust te blijven. Heel fijn! Dit wilde ik je nog even mailen”

“Wat is het genieten om zo met elkaar buiten te wandelen. En ’t doet me goed te ontdekken dat ik hier nu ontspannen kan wandelen. Een paar jaar geleden zou ik, in ’t onderdeel van de wandeling net, nog een grote boomstam opgetild en weggeduwd hebben gezien alles waar ik toen mee te maken had. Ik realiseer me nu dat dit niet meer nodig is en weg is. Heel dankbaar voor! ‘”

“Heel speciaal wat er zo gebeurd tijdens deze wandeling. Op een gegeven moment pakte ik een stok, als staf zoals staat in Psalm 23. Bijzonder hier een tijdje mee gelopen te hebben. Ik ervoer hierin Gods bescherming en Zijn leiding. De Psalm ging hiermee nog meer voor mij leven toen we langs gras liepen en langs een plas water. Dit geeft mij een veel dieper besef gegeven dat Hij mijn Herder is en ik in Zijn bescherming leef.”

“Deze dankbaarheidswandeling was echt een bemoediging, dank!”

Voor wie:

- Wil je met elkaar als groepje vriend(inn)en of bijbelstudiegroep een thema groepswandeling doen? Neem contact met me op voor de mogelijkheden.
- Spreekt het je aan? Geef het aan mij door, bij voldoende interesse plan ik een wandeling. Ik breng je ervan op de hoogte en als je kunt kan je je aanmelden.
- Ook geef ik workshops voor conferenties. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 30 personen

Graag sluit ik aan bij het thema waar jij/ jullie mee bezig zijn. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.
Recente thema wandelingen:
- Shalom wandeling
- Dankbaarheidswandeling
- Mijn ziel komt tot rust in U - wandeling
- 'Ben je waardeloos of waardevol'