JES Creations

VERRUIM JE PERSPECTIEF MET JES-CREATIONS

Training gespreksvaardigheid

Voor groepen en individueel

De training 'gespreksvaardigheid' is voor diegene(n) die zijn gespreksvaardigheden verder wil uitbreiden.

Een aantal citaten:

"Ik zou graag willen leren om mijn grenzen aan te geven, communicatie en leiding geven aan een gesprek op de juiste manier, zonder mijzelf te verliezen. Hoe doe ik dat het beste"? "Ik heb ook moeite met een persoon die steeds het gesprek overneemt. Daar heb ik ook mee te maken. Hoe krijg ik de leiding weer terug?"

"Soms word ik zo moe van al die gesprekken', help mij om te gaan ontdekken waar mijn energielek zit".

"Ik wil graag iets te zeggen hebben als iemand wat naars verteld. Nu klap ik dicht en negeer de persoon. Dat voelt voor mij niet goed"

 

Hoe wordt de training vormgegeven?

De training kan zowel individueel als in een groep of team (incompany) worden gevolgd. Aan de hand van de wensen kunnen we een training samenstellen. Aan bod kan komen:

  • Eigen doelen en vragen waar in de communicatie tegenaan gelopen wordt. Bovenstaande citaten geven een indicatie aan.
  • Ook is het mogelijk het hele proces van 'contact maken' tot de 'gespreksvoering' en 'afronding', te trainen zoals het stellen van open vragen, samenvatten, parafraseren. Ook andere gespreksvaardigheden zoals actief luisteren, de vraag achter de vraag ontdekken. In verschillende trainingsdagen, sessies, zowel individueel als in een groep/team.
  • De training is ook geschikt voor hulpverleners en coaches die graag willen leren om open vragen te (blijven) stellen. Veelal wordt door hen aangeven toch over te gaan op adviseren en het stellen van gesloten vragen. Open vragen blijven stellen is niet altijd eenvoudig, omdat zij aangeven dat niet gewend zijn of hebben geleerd. De ervaring leert dat op de langere termijn met het stellen van open vragen, betere resultaten worden bereikt.

"De kracht van het stellen van open vragen' was een belangrijk element in het leren coachen voor Adrianne. In haar werk als huisarts had ze vooral geleerd om (half) gesloten vragen te stellen om snel en efficiënt tot een diagnose te komen. De laatste 2 jaar als huisarts koos zij ervoor om ook open vragen te stellen aan de patiënten die haar waren toevertrouwd. Wanneer ze bewust een open vraag stelde, merkte ze dat de sfeer in de spreekkamer veranderde en ze heel andere gesprekken voerde dan de jaren daarvoor. Ik had deze manier van vragen stellen veel eerder in mijn loopbaan willen leren."

 

Tijdsduur en verschillende werkvormen:

Het aantal uur training, kan variëren tussen een paar uur, een dag of een opeenvolging van verschillende sessies over een bepaalde periode.
Het is mogelijk deze training ook al wandelend aan te bieden en/of een creatieve manier middels kunstschilderen.

Aanmelden:

Wil je jezelf of je team aanmelden voor deze training, stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of neem contact op via: 06 12 08 74 70
 
Heb je vragen over deze training?
 
Mail voor meer informatie of overleg naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of neem contact op via: 06 12 08 74 70
Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van nieuws over de opleiding tot wandelcoach, wandelcoachtrajecten en andere activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief over wandel natuurcoaching

ik wil graag meer informatie over het aanbod van jes-creations ontvangen. via onderstaande groene knop aan te vragen:

Ik ontvang graag meer informatie

 

 

 


 


Docenten / trainers & wandelcoaches:

Ruben van Oel heeft als opleidingen Tuin - en Landschapinrichting en Maatschappelijk werk & dienstverlening afgerond. Hij heeft deze 2 beroepen gecombineerd als professioneel wandelcoach. Als (hoofd)docent van de opleiding tot wandel- en natuurcoach binnen jes-creations vindt hij het waardevol dat studenten groeien in zelfvertrouwen, stappen maken in het vaardiger worden in de coaching en hiermee met een open blik met een ander op pad kunnen gaan.

Marijke van Oel heeft als opleidingen afgerond: Orthopedagogiek & GZ-psychologie en o.a. de training krachtgericht coachen. Al haar kennis en ervaringen zijn waardevolle bouwstenen in haar werk als wandelcoach. Marijke biedt een bijdrage aan onderdelen in de opleiding. Ze geeft ook graag onderwijs vanuit (de grondtekst van) Gods Woord over alledaagse thema's, onder andere in het begeleiden van groepswandelingen, geven van (wandel)workshops of lezingen. Schilderijen kunnen hierbij ondersteunend zijn.  

De onderdelen van jes-creations:

Hebreeuws: het geven van cursussen Bijbels Hebreeuws, lezingen en spreekbeurten over diverse thema's

Kunstschilderen: het vervaardigen van schilderijen, ook in opdracht.

Wandelcoaching: het bieden van wandelcoaching, opleiding wandel - & natuurcoaching, trainingen in gespreksvaardigheden, supervisie en bedrijfsondersteuning en toerusting van pastorale teams, begeleide groepswandelingen ook als workshop aan te bieden bij conferenties.

Tuin: als Tuin - & Landschapinrichter onderhoudt, ontwerpt Ruben tuinen voor bedrijven en particulieren. Het is mogelijk om Hebreeuwse woorden of letters in het ontwerp te verwerken.

 

Verruim je perspectief met jes-creations.

jes-creations wil anderen zicht geven op hun mogelijkheden, zodat zij de ruimte krijgen om te groeien.