JES Creations

VERRUIM JE PERSPECTIEF MET JES-CREATIONS

Individuele training wandel - & natuurcoaching

Individuele training wandel - & natuurcoaching voor elk budget. Om anderen al wandelend te helpen of pastoraat te bieden en tevens het uibreiden van je coachvaardigheden en/of het leren van nieuwe wandel - & natuuroefeningen.wandelaar

Mogelijkheden waaruit je kan kiezen:

 • Wandel - & natuurcoach oefeningen
 • Gespreksvaardigheden zoals o.a. samenvatten, parafraseren, leren luisteren
 • Coachvaardigheden, zoals buiten wandelen, omgaan met stiltes, leren aan te sluiten en letten op non-verbale signalen van je klant, snelheid van het wandelen & timing
 • Gebruik maken van wat je hoort en ziet tijdens een coachgesprek
 • Hoe om te gaan met onverwachtte situaties
 • Opbouw van een coachgesprek
 • Omgeving integreren in een gesprek
 • Kennis van de natuur, bomen en planten
 • Jezelf scherp houden met een reflectiemodel

Diverse vragen die ook regelmatig aan ons gesteld worden:

 • Hoe kan ik mijn 'eigen' wandelgebied nog beter inzetten voor de wandelcoaching?
 • Help me 'zakelijker' te worden - ik geef zo makkelijk dingen weg
 • Hoe kan ik mijzelf beter presenteren?
 • Heb je een andere vraag, stel deze gerust ...

Ook als je al werkt als wandel - & natuurcoach kan je naast bovenstaande ook denken aan:

 • Wandelen met groepen
 • Aanscherping marketing
 • Intervisie of supervisie
 • Of, iets anders ....

Dit kan worden uitgebreid met:

 • Wandel - & natuurcoach oefeningen
 • Coachvaardigheden (buiten wandelen, omgaan met stiltes, leren aan te sluiten en letten op non-verbale signalen van je klant, snelheid van het wandelen & timing)
 • Gebruik maken van wat je hoort en ziet tijdens een coachgesprek

Ik wist dat ik vragen kon stellen, maar nu te gaan coachen is een ander verhaal. Wat vul ik véééél in voor een ander. Het is voor mij hard werken, maar ben erg blij met dit omdenken. Ik ga het geleerde ook op andere gebieden toepassen.

Hoe werkt het?

Neem met ons contact op, telefonisch of per mail, en laat ons weten wat je graag wilt leren en wat je budget is en hoeveel tijd je hebt om het eigen te maken. jes-creations sluit hierbij aan wat past binnen het budget en wat je wilt leren.

Voorbeeld 1:

Wat ik in ieder geval wil leren zijn vaardigheden hoe ik in gesprek het beste aan kan sluiten bij degene met wie ik wandel. En ook hoe dit al wandelend te doen en God via Z'n schepping te laten spreken. Hoe anderen al wandelend te helpen en dit te oefenen. Het uitbreiden van mijn vaardigheden, wandel - & natuuroefeningen of dat je me wijst wat ik kan doen met omgevallen bomen, takken en andere dingen die we ongetwijfeld op het pad tegenkomen. Verder wil ik ook meer theoretische onderbouwing.

Voorbeeld 2:

Ik heb niet zoveel tijd beschikbaar, maar ik zou wel graag als christelijke wandel - & natuurcoach willen werken. Ik zou graag klein willen beginnen, naast mijn werk. Graag wil ik leren hoe wandelcoach te zijn en wat dat is. Tevens hoe kan ik de natuur erbij betrekken, een stukje marketing zou ik ook fijn vinden. Graag zou ik willen werken met mensen die o.a. overbelast zijn. Ik weet zelf wat dit is en doordat ik dat weet, kan ik, denk ik, anderen beter helpen. Ik heb de indruk dat ik bij jullie moet zijn om dit ook te leren.

Hoe kan een training eruit zien n.a.v. voorbeeld 2:

We kunnen afspreken 1 keer per 3 of 4 weken, 2 uur training. Wanneer marketing aan bod komt, 1 keer in de 4 tot 6 weken. Aan het eind van de 1ste trainingsles bekijken we de frequentie van de lesuren en kunnen we de andere dagen inplannen. In de trainingslessen krijg je input voor je gesprekken met je proefklanten, wandel - & natuuroefeningen. Ook theoretische input hoort daarbij. Modellen waar je mee aan de slag kan. Dit oefen je met je proefklanten, zodat je een leuk model hebt voor je eigen coaching. De resultaten zet je in een verslag en ik geef daar feedback op. Mocht dat nodig zijn en je hebt helder wat je wilt gaan doen, beginnen we aan de marketing en opzet eigen pastorale praktijk.

Voor wie?

 • Diegenen die nog niet als wandelcoach werken, maar dit wel graag willen gaan doen.
 • (Wandel)coaches die hun coachvaardigheden willen uitbreiden.
 • Diegene die werkt in een sociaal beroep
 • Diegene die zijn hulpverlenings / coachgespreksvoering wil uitbreiden in het stellen van open vragen, samenvatten, enz.

Waar?

In een van de natuurgebieden (in de omgeving) van Ede. Of meerprijs in jouw eigen wandelcoachgebied.

Wil je ook ontdekken wat je (nog meer) uit jouw (beginnende of gevorderde) wandel - & natuurcoaching kunt halen? Meld je aan:

aanmeldbutton individuele training wandel - & natuurcoaching

Eerst nog meer informatie of overleg: stuur een mail met je vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact via 06 12 08 74 70

Nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van nieuws over de opleiding wandel - & natuurcoach, wandelcoachtrajecten en andere activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief:

 

nieuwsbrief jes creations

VERRUIM JE PERSPECTIEF MET JES-CREATIONS
ONTDEK WAT NOG MÉÉR MOGELIJK IS

  


Docenten / trainers & wandelcoaches:

Ruben van Oel heeft als opleidingen Tuin - en Landschapinrichting en Maatschappelijk werk & dienstverlening afgerond. Hij heeft deze 2 beroepen gecombineerd als professioneel wandelcoach. Als (hoofd)docent van de opleiding tot wandel- en natuurcoach binnen jes-creations vindt hij het waardevol dat studenten groeien in zelfvertrouwen, stappen maken in het vaardiger worden in de coaching en hiermee met een open blik met een ander op pad kunnen gaan.

Marijke van Oel heeft als opleidingen afgerond: Orthopedagogiek & GZ-psychologie en o.a. de training krachtgericht coachen. Al haar kennis en ervaringen zijn waardevolle bouwstenen in haar werk als wandelcoach. Marijke biedt een bijdrage aan onderdelen in de opleiding. Ze geeft ook graag onderwijs vanuit (de grondtekst van) Gods Woord over alledaagse thema's, onder andere in het begeleiden van groepswandelingen, geven van (wandel)workshops of lezingen. Schilderijen kunnen hierbij ondersteunend zijn.  

De onderdelen van jes-creations:

Hebreeuws: het geven van cursussen Bijbels Hebreeuws, lezingen en spreekbeurten over diverse thema's

Kunstschilderen: het vervaardigen van schilderijen, ook in opdracht.

Wandelcoaching: het bieden van wandelcoaching, opleiding wandel - & natuurcoaching, trainingen in gespreksvaardigheden, supervisie en bedrijfsondersteuning en toerusting van pastorale teams, begeleide groepswandelingen ook als workshop aan te bieden bij conferenties.

Tuin: als Tuin - & Landschapinrichter onderhoudt, ontwerpt Ruben tuinen voor bedrijven en particulieren. Het is mogelijk om Hebreeuwse woorden of letters in het ontwerp te verwerken.

 

Verruim je perspectief met jes-creations.

jes-creations wil anderen zicht geven op hun mogelijkheden, zodat zij de ruimte krijgen om te groeien.