Cursisten aan het woord

 

enkele Reacties cursus Bijbels Hebreeuws - persoonlijke tekst - Barneveld

 • Dag Ruben. De cursus beantwoordt geheel aan mijn verwachting. Wat me geraakt heeft dat al vroeg vanuit het O.T. de verwijzing plaatsvindt naar het nieuwe en dan met name de Messiasverwijzing waar we bij stil hebben gestaan. Naast kennis van de grondtekst met veel varianten was dit voor mij een openbaring. Anders dan moderne talen kan het vertaalwoord afhangen van een puntje of streepje.... Een vergelijk met de verschillende vertalingen van Godswoord heeft me wederom erg blij gemaakt met de Statenvertaling. Soms moeilijk te begrijpen maar veelal zuiver, dichtbij de brontekst. "De natuurlijke mens begrijpt de dingen Gods niet, ze zijn hem een dwaasheid". Immers worden ze geesterlijk beleefd. Geldt ook hier. "Heer ai maak mij Uwe wegen, door Uw Woord en Geest bekend" wens ik dan ook de medecursisten en jullie/jou toe.
 • Het was weer fijn om de cursus Hebreeuws met persoonlijke tekst te volgen.
  Dank voor het geven ervan. Weer was en is er verwondering over de diepe lagen die er uit de teksten/woorden te voorschijn komen en hoe rijk God zich in Zijn Woord openbaart. Graag gun ik het anderen ook om deze diepgang in de Bijbel vanuit het Hebreeuws te leren kennen!
 • Bedankt voor alle liefde, moeite, aandacht, geduld en alle uitleg in alle lessen
 • Hebreeuws is de taal waarin de Bijbel voor een belangrijk deel geschreven is. De taal van God. Vertalen is erg lastig. We hebben in de USA gewoond en hebben sommige Disney films in het Engels leren kennen. Daarna is dezelfde film in Nederlands soms een tegenvaller. Oorspronkelijk woordgrappen laten zich niet vertalen.

  Vertalen van de bijbel, zo las ik eens, wordt ook wel gezien van ver-talen. De oorsprong is niet altijd weergegeven. Dit wekte bij mij een nieuwsgierigheid naar de brontaal van Gods woord. De cursus is erg toegankelijk. Geen moeilijke wetenschappelijke taalstudie. De aanpak spreekt mij erg aan: De tekst in Hebreeuws, woord betekenis, de woorden uitgediept en dan de verschillende vertalingen. Heel leerzaam. En jullie brachten het met humor, passie en liefde voor het Woord. En alles wat er omheen werd verteld. Die kaart, van het schilderij met de letter Beth;foto beth1 een dak, een ondergrond, een duw in de rug. Gods verhaal met de mens begon. Hoe rijk is Gods Woord. Ik hoop nog veel te mogen ontdekken. Hartelijk dank en complimenten.

 

 

enkele Reacties cursus Bijbels Hebreeuws - persoonlijke tekst - Barneveld

 • Ik kan het niet laten dit met jullie te delen: wat een vreugde ontvang ik om deze Bijbels Hebreeuwse cursus te volgen. Een eye opener, een bevestiging voor mijn leven, een wederopbouw van de ruïnes van mijn leven, alsof ik mijn hele leven hier op gewacht heb. Bedankt voor de tijd en moeite en alles wat je in deze cursus stopt. May Adonai bless you for all you do with so much dedication and love.
 • Overweldigend hoeveel rijkdom er in het Woord van God staat!
  Erg mooi om er in het Hebreeuws, met jullie Ruben en Marijke en de andere, teksten uit te lichten om die van alle kanten te bekijken.
  Ik ben verwonderd door de diepe inhoud daarin.

  Bedankt voor de afgelopen cursus.
  Fijn dat er in het nieuwe jaar een vervolg is.

 • Graag deel ik enkele woorden met jullie m.b.t. de cursus Hebreeuws.

  Voorafgaand aan de cursus had ik niet de illusie dat ik na 6 avonden makkelijk Hebreeuws zou kunnen spreken/lezen, mede omdat ik de ervaring heb dat talen bij mij niet zo blijven “plakken”.

  Op de 1e avond sprak ik mijn verlangen uit om Gods aanwezigheid in zijn Woord te mogen proeven.

  Dat hebben we heerlijk gedaan, wat mij betreft konden we niet genoeg over de heerlijke pure inhoud van Gods Woord spreken. Ik heb daar van genoten en geniet nog na, heerlijk!

  Wat de Hebreeuwse taal betreft..., dat heeft bij mij een basis gelegd waar ik zeker een beetje de weg in weet te vinden.

 • Het was een goede tijd. Als recensie zou ik het volgende kwijt willen:

  "De cursus Hebreeuws, bij Ruben en Marijke was geweldig fijn. Het ging er mij persoonlijk niet om dat ik die prachtige taal ga lezen en schrijven, maar om de rijkdom van die taal een beetje beter te begrijpen. Het is geweldig wat een nieuwe dingen je ontdekt in de taal die Jezus aan zijn volk schreef. Wat een betekenissen! Zelfs in 6 lessen pak je daar mooie dingen uit om te onthouden. De manier waarop Ruben les geeft is zeer aangenaam. Echt een aanrader!"

  Ruben en Marijke bedankt!

 

Reacties week op de Siloam: met als thema Mozes

‘In 1 dag is er al heel veel duidelijk geworden; het lijkt wel alsof ik hier een week zit.’bloem detail‘Ik wist niet precies wat ik kon verwachten, ik ben zeer onder de indruk van Gods liefdevolle zorg en antwoorden die Hij geeft.’
‘Het proclameren sprak mij ook heel erg aan; oa. psalm 103, ja alle naties zullen buigen voor Hem Die in ons woont. Hier wil ik nog meer op gaan vertrouwen.’
‘Wat een transformatie, ook in mijn denken. Niet denken in tekorten of gewoon iets positiefs, maar in Zijn Waarheid!’
‘Gods Geest is duidelijk aanwezig, meer dan ik had verwacht!’
‘Heel veel geleerd. Bemoedigend om mee verder te kunnen gaan, ondanks de lastige situatie waarin ik zit.’

Verdere reacties op eerdere vaarreizen op de Siloam

 • Ik heb mij erover verbaasd dat de letters in het Hebreeuws meer dan een letter zijn, er ligt veel meer betekenis in.
  Het zijn niet alleen losse letters zoals bij ons alfabet maar er zit een lijn in van de Aleph tot de Taw, en een verhaal, zoals je leven kan zijn, niet alleen rooskleurig maar ook de worstelingen zoals je dat in je leven kan hebben, het is veelzijdiger.
  Het gaat verder dan, begin tot het eind, Alfa en Omega zoals wij dat in het Grieks hebben geleerd.
  Het is niet zwart wit of grijs er zit zoveel meer in, zoals onze God zoveel veelkleuriger is, dat wil Hij ons ook laten zien.
  Het was leerzaam, ontspannen en ik ben bijgetankt.
 • Ik kwam heel verwachtingsvol naar de boot en deze week heeft mijn verwachtingen zelfs nog overtroffen. Heel bijzonder vond ik de regenboog dinsdagavond. In het getuigenis van Ruben liet God Zijn trouw zien. Hier ben ik echt door aangeraakt en bemoedigd. Wat er ook gebeurd: God is trouw. Het bemoedigd mij dat Hij overal bij is. Leerzaam om te leren proclameren, ook als het nog niet in het natuurlijke zichtbaar is. In het onderwijs heb ik nog meer diepte in Gods Woord leren kennen. God staat voor mij op de eerste plek.
 • Deze week heeft mij veel goeds gedaan. Hier kan ik thuis echt verder mee. Ik ga meer doorvragen bij God. Ook proclameren van Zijn Woord in alle omstandigheden is heel kostbaar te oefenen en te doen. Er zit heel veel in het Hebreeuws. Ook shalom betekent heel veel, veel meer dan wij in het Nederlands eronder verstaan. Ik wil in Zijn nabijheid blijven. En dingen vanuit Zijn wil blijven zien. Ik zou het fijn vinden jullie een andere keer weer te ontmoeten en door jullie opgebouwd te worden.
 • Mij trof de betekenis van de Aleph t/m de Daleth. De Aleph, de eerste letter, waar Christus de Eersteling is der opgestanene (1 Kor 15). In Hem behoren wij tot de eerstelingen. De Beth en Daleth doet mij denken aan Joh. 10. De schaapskooi en de goede Herder met Zijn schapen die Zijn stem horen en verstaan. Ze gaan naar buiten en naar binnen. Het brengen van de blijde boodschap en gaan weer naar binnen om de accu op te laden. Vervolgens weer naar buiten enzovoorts. Doel: Zijn Koninkrijk op aarde vestigen. Geweldige rijkdommen liggen er verscholen in de 22 letters. Geweldige uitleg, in de rijkdom van de cultuur. Hoor graag meer. Nogmaals bedankt.

Reacties op de basiscursus in Gouda

 • Het is bijzonder goed, heel verdiepend. Het ontsluit veel uit de Bijbel en smaakt naar meer.
 • Bijzonder om achter de Nederlandse woorden te kijken. Ik heb de Bijbel altijd in de NL vertaling gelezen en dat is nu voor mij geopend: er staat veel meer rijkdom in
 • Leuk dat ik in 6 avonden zo ver ben gekomen op een leuke en makkelijke manier. De taal lijkt ingewikkeld en ik heb geen talenknobbel, maar al die hulpmiddelen en de verhalen eromheen helpen heel goed
 • Ik vind het ook didactisch goed in elkaar zitten.
 • Het is voor mij de 2de keer dat ik dezelfde cursus volg. Ik hoor nu toch weer meer dingen. Ben weer wat wijzer geworden .. en het kwartje valt nu beter.
 • Dit zal voor veel mensen een betere insteek zijn dan de normale grammatica - hoe het in de boeken staat -. Via deze cursus is het heel toegankelijk.
 • Deze cursus helpt ook als je een beelddenker bent.
 • Mijn dank naar jullie toe is groot dat jullie een tipje van de sluier hebben gelicht naar een veel grotere rijkdom!

Reacties op de opstapcursus in Ede

 • Extra verdieping. Ik ben er nog meer achter gekomen door de cursus dat de Bijbel het Woord van God is. Verrijking. Ik lees de woorden in de Bijbel nu anders.
 • Met de Letters krijg ik in deze cursus gevoelswaarde mee zodat ik het beter kan onthouden
 • Tip: meer auditief materiaal toevoegen, bijvoorbeeld geluidsfragmenten
 • De lijn achter de letters vind ik zo mooi. Ik kan het toepassen op mijn eigen leven.
 • Er staat veel meer in de bijbel dan ik had gedacht.
 • Je kan overal Hebreeuws volgen, maar het horen, schrijven, voelen van de letters en het verhaal erachter geven veel meer diepte
 • Ik merkte de eenvoud en tegelijk de verbreding, ik heb me geen minuut verveeld.
 • De vragen die in de werkmap staan hebben mij tot nadenken gezet en helpen mij verder te groeien.
 • Er wordt onderhoudend verteld, dat vond ik fijn. Op die manier kan ik het beter onthouden. Wat er omheen wordt verteld is helemaal super. Ook dat ik de letters kon voelen geeft een mooie dimensie. Het helpt allemaal mee!
 • De oefeningen zijn goed opgebouwd. Zit goed in elkaar. Speelse manier van leren.
 • Leuk om de letters en hun betekenis te leren ipv zoals ik het zakelijk heb geleerd als letters. Ik had al wat andere cursussen gevolgd, maar het was nieuw voor mij dat ook de betekenis van de letters veelzeggend kunnen zijn voor de betekenis van het woord.  Heel verrijkend.
 • Voor wie de Bijbel wil doorgronden, er zich in wil verdiepen zal ik deze cursussen allemaal aanraden.

 

 Ook benieuwd naar Gods taal? Wilt u ook kennismaken met de Hebreeuwse letters?

Schrijf u in en/of vraag om meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Het is ook mogelijk een cursus te volgen bij u in de gemeente. Vraag naar de mogelijkheden.

VERDER NAAR 'Bijbels Hebreeuws leren - met persoonlijke Bijbeltekst'

VERDER NAAR 'Bijbels Hebreeuws leren - themacursus Spreuken 31

VERDER NAAR 'Bijbels Hebreeuws leren - Opstapcursus

Cursus, Spreekbeurt, Lezing, Bijbelstudie

Diverse cursussen Bijbels Hebreeuws (doorklikken op een cursus is mogelijk):

Zelf een cursus organiseren bij jou in de gemeente/ Bijbelstudiegroep/ ... en jes-creations daarvoor uitnodigen? De prijs van de cursus is o.a. afhankelijk van type cursus, hoeveelheid lesmomenten, locatie, werkmateriaal, aantal deelnemers, zaalhuur, koffie/thee. Alle cursussen worden overdag gegeven, in het weekend zijn er ook mogelijkheden.
Neem contact op voor de mogelijkheden: info@jes-creations.nl of bel/app 06 12 08 74 70

Op een eenvoudige manier Bijbels Hebreeuws leren, ook voor mensen met een visuele beperking.

ﬡ ontspannen en inspirerend
ﬡ op maat af te stemmen
ﬡ in Ede of bij jou op locatie
ﬡ voorkennis niet nodig
ﬡ onze kunst kan ter illustratie en inspiratie ook onderdeel zijn van een cursus

Ontvang woordstudies, informatie over cursussen en Bijbelse feesten.

 nieuwsbrief meer Hebreeuws jes creations