Cursus Bijbels Hebreeuws - Onze Vader

Het Onze Vader, een heel bekend en veelgebeden gebed welke Jezus ons door Zijn Woord geleerd heeft. Hoe tobh is het om dit gebed in het Hebreeuws te leren met de verdiepende inzichten die dit geeft. Heel toegankelijk voor wie nog geen kennis heeft van het Hebreeuws. En dankzij de kleine groepen (tot 10 personen) en opzet ook verdiepend voor wie al iets meer weet van Bijbels Hebreeuws.

Mooi is dat ik het woord kan herkennen als ik thuis het materiaal nogmaals bekijk en zie hoe het Hebreeuws is opgebouwd. Dat vind ik heel fijn. Zo'n andere taal, en nu herken ik er al letters en woorden van!

Wow, dat dit gebed ook geënt is op het uittocht uit Egypte wist ik niet. Nu heeft die gebed veel meer waarde gekregen. Het is een gebed van bevrijding!

Van rechts naar links het avinu shebashamajim:

Onze Vader in het Hebreeuws 1ste regel

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Cursusinhoud:
In een cursusmap is het hele 'Onze Vader' uitgeschreven in de Hebreeuwse taal en de vertaling. We bespreken het Onze Vader woord voor woord, waarbij ook de Hebreeuwse letters, eenvoudige grammatica, aan bod komen. Tevens komen aan bod de betekenissen van de woorden en verbanden met het Oude Testament en Nieuwe Testament. Ondersteund met achtergrondinformatie vanuit de Joodse traditie.
In 5 lessen van 2 uur.
 
Cursus 'Onze Vader' in Ede:
Vanaf april 2024: 1 x per maand op een zaterdagochtend van 10:00 - 12:00 uur in Ede. Data zijn nog niet vastgesteld. Locatie volgt na aanmelding.
Prijs € 125,- pp (cursusmap, koffie en thee)
Bij voldoende interesse start deze cursus.
Wil je meedoen? Meld je aan:
 
aanmeldknop Onze Vader
 
Cursus 'Onze Vader' in Geldermalsen?
Deze vraag kregen van een persoon die eerder de basiscursus Bijbels Hebreeuws heeft gevolgd bij jes-creations. Er zijn al enkele geïnteresseerden voor de cursus Onze Vader.
Er kunnen maximaal 8 personen mee doen. En de kosten zijn € 135,- pp.

 

Zou jij vanaf maart 2024 het Onze Vader in het Hebreeuws willen leren? Geef je interesse bij ons aan. Data/dag volgen nadat er voldoende interesse is.
Wacht niet te lang met aanmelden!

Wil je liever op een lijst? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. cursus Bijbels Hebreeuws in Geldermalsen.
Je kan ook appen/bellen : 06 12 08 74 70
 
 
Een Cursus Hebreeuws, ook een andere cursus, in jouw woonplaats? (Zie blauwe kader onderaan de pagina wat de verschillende mogelijkheden zijn.)

Ook horen we het graag als je elders woont en je interesse hebt. We kunnen ook plannen op een door de weekse dag overdag. Dit stemmen we af bij voldoende interesse. Wie weet vormt zich zodoende vanzelf een groepje.

Vragen?

Mocht je vragen hebben horen we het ook graag, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of 06 12 08 74 70

Reacties in de huidige cursus in Ede:

  • Wat heerlijk om weer samen in het Hebreeuws te kunnen duiken!
  • Hoi Ruben, ik merk dat ik best veel woorden ken door alle Hebreeuwse worship liedjes die ik luister­čÖé
  • Vergeten te zeggen dat ik de vorige keer echt genoten heb.
  • Er zit zoveel meer in de tekst! Helaas ontbreekt het mij aan tijd om er echt helemaal voor te gaan. Misschien een leermomentje mijnerzijds: gewoon tijd maken.
  • Ik geniet vooral om hetgeen je er allemaal bijvertelt en vooral de diepte die in de Woorden aanwezig is. Heel interessant.
  • Heerlijk om zo in Gods Woord bezig te zijn met elkaar. Het raakt me om Zijn Naam zo te verheerlijken.

Maak ook tijd vrij en leer het Onze Vader kennen en spreken in het Hebreeuws.
Een ontspannen en unieke manier om je te verdiepen in Gods Woord.

Nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van het aanbod van cursussen Bijbels Hebreeuws en meld je aan voor de nieuwsbrief:

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief Hebreeuws

 aanmeldknop Onze Vader


 

Cursus, Spreekbeurt, Lezing, Bijbelstudie

Diverse cursussen Bijbels Hebreeuws (doorklikken op een cursus is mogelijk):

Zelf een cursus organiseren bij jou in de gemeente/ Bijbelstudiegroep/ ... en jes-creations daarvoor uitnodigen? De prijs van de cursus is o.a. afhankelijk van type cursus, hoeveelheid lesmomenten, locatie, werkmateriaal, aantal deelnemers, zaalhuur, koffie/thee. Alle cursussen worden overdag gegeven, in het weekend zijn er ook mogelijkheden.
Neem contact op voor de mogelijkheden: info@jes-creations.nl of bel/app 06 12 08 74 70

Op een eenvoudige manier Bijbels Hebreeuws leren, ook voor mensen met een visuele beperking.

´Čí ontspannen en inspirerend
´Čí op maat af te stemmen
´Čí in Ede of bij jou op locatie
´Čí voorkennis niet nodig
´Čí onze kunst kan ter illustratie en inspiratie ook onderdeel zijn van een cursus

Ontvang woordstudies, informatie over cursussen en Bijbelse feesten.

 nieuwsbrief meer Hebreeuws jes creations