Spreekbeurten lezingen Bijbelstudie

Kerk, gemeente, bijbelstudiegroepen, diensten, ....

We horen het graag als er diverse geinteresseerden zijn in bijvoorbeeld je kerk, gemeente, bijbelstudiegroep, die meer van Bijbels Hebreeuws willen weten en horen. mooie bloemWe kunnen ook voor 1 dagdeel of in een dienst komen om meer te delen van de rijkdommen in Gods Woord vanuit de grondtekst. Aansluitend bij alledaagse thema's.

Voorbeelden zijn:

Noach

  • Het verhaal van Noach verder uitgediept.

David en Goliath

Spreuken 31

  • In Spreuken 31 staat er meer geschreven, dan op het eerste gezicht lijkt. Veel hebben gehoord over de deugdzame vrouw. Maar klopt dit beeld wel?
  • Wie is die vrouw én ook wie is die man?
  • Ontdek de diepere lagen die in dit Bijbelgedeelte aanwezig zijn. Ga met ons door de Bijbel te beginnen bij Genesis, het verhaal van David tot de Messias.
Studie/ lezing:

Akrostichon in de Psalmen, van Aleph tot Taw:

  • Het leuke is dat Spreuken 31 het Hebreeuwse Aleph-Beth volgt. Elke zin begint met een nieuwe letter, van Aleph (de eerste letter) tot Taw (de laatste letter) van het Alfabeth. Zo komen ze allemaal aan bod. Dit wordt een akrostichon genoemd. Ps. 9 (deels), 10, 25, 34, 37, 111 (deels), 112 (deels), 119 (22 letters, 22 alinea's maal 8 verzen) en 145 volgen ditzelfde patroon, evenals Klaagliederen, uitgezonderd hoofdstuk 5. Ook boeiend hoe dat in elkaar zit en welke woorden hiervoor worden gebruikt.

Aleph / Taw in de Bijbel:

  • Ook hoe de Aleph en de Taw, als combinatie door de Tenach te zien zijn, wat niet in de vertalingen is meegenomen.

Bijbels Hebreeuws op locatie als cursus in de Bijbelstudiegroep / thema-dagdeel:

Heeft u een groepje geïnteresseerden voor Bijbels Hebreeuws verzameld, dan kunnen we ook bij jou op locatie een cursus Bijbels Hebreeuws geven. Dit kan bij je thuis, in een zaaltje of op een andere geschikte locatie. Het is al mogelijk vanaf 3 lessen. De prijs hiervoor is o.a. afhankelijk van de huur van de ruimte, locatie enz. Neem met ons contact op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informeer ook bij ons of er binnenkort een cursus bij jou in de buurt gegeven gaat worden. 

Lezing, workshop, bijbelstudie:

Daarnaast is het mogelijk ons uit te nodigen voor lezingen en workshops. Of we diepen een bepaald thema verder uit in je bijbelstudiegroep. Wij kunnen jullie meer achtergronden geven en wat er nog meer staat geschreven in de grondtekst. Dit is waar mogelijk interactief, dus stel gerust je vragen. Het is niet nodig dat je kennis heb van het Hebreeuws.

 

Je kunt ons bellen op 06 12 08 74 70 of mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.